Welkom

Fijn dat u ons gevonden heeft en interesse heeft in de  The Military and Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem

De Orde staat voor:
Charity, Spiritualiteit en Ridderlijkheid. Het staat voor omzien naar een ander, voor vrijwilligheid, voor inzet voor de ander, door de ander, voor het goede doel.

Wereldwijd zijn wij vertegenwoordigt in 40 landen en een aantal hereditary’s ( een hereditary is een groep waarvan de leden allen uit dezelfde aristocratische familie stammen). Onze oorsprong ligt ver terug in de geschiedenis, bij de nonnen en de muur van de stad Jerusalem en lepra. Lepra is een ingrijpende ziekte en ook nu zijn er nog vele volwassenen en kinderen die door lepra en aanverwante ziekten zoals tbc worden getroffen. Vele van hen hebben geen middelen, geen mogelijkheden om een behandeling te ondergaan of de eigen leefsituatie te veranderen en ziekten te voorkomen.

De leden van de Orde zijn vrijwilligers die nationaal en internationaal waar mogelijk en kan, zich bezig houden om hulp en ondersteuning te bieden.
Hulp en ondersteuning om levensomstandigheden te verbeteren, vreugde te brengen, kennis te delen, samen te werken.

Belangrijk hierbij is:
Transparantie, duidelijkheid en inzicht.
Reden waarom wij werken met projectaanvragen. Het helpt en ondersteund om details inzichtelijk te maken, keuzes te kunnen maken en om inzicht aan anderen te geven. Denk nu niet dat wij ons alleen met grote dingen bezighouden. Nee, het gaat ook om dichtbij huis, om de kleine dingen. Kleine dingen die voor anderen van grootte waarde zijn bijvoorbeeld actief zijn op een paardenmanege voor minder validen. Of wandelen met hen die niet zonder begeleiding kunnen, een kopje thee drinken bij iemand die weinig tot geen bezoek krijgt. Zo is er zoveel meer wat wij kunnen doen in onze eigen leef- en woonomgeving. Op deze wijze is het voor iedereen mogelijk om op eigen wijze en binnen de eigen mogelijkheden een bijdrage te leveren aan de pijlers van onze Orde.
 

Samen staan wij sterk en alleen met elkaar krijgen wij het voor elkaar.
Dat is onze attitude, binnen en buiten de Orde, het is onderdeel van ons dagelijks leven.

Wij werken en leven naar de pijlers van onze Orde en stellen ” Charity, Spiritualiteit en Ridderlijkheid” centraal.
Dat is ons uitgangspunt.
 

Spreekt dit u aan, lees dan ook alle andere informatie op deze website. Heeft u vragen, wilt u kennis maken of vrijblijvend een activiteit of een bijeenkomst bij wonen stuur een email, u bent van harte welkom.

Wellicht tot ziens.

Herma Wijers,

 

Voorzitter, Grand Bailiff
Grand Bailiwick of the Netherlands