orde internationaal

De Orde wordt al sinds decennia geleid door het Spaanse huis van Borbón.

De Orde als organisatie wordt geleid door de Grootmeester. De Grootmeester is al decennia lang lid van het huis van Borbón van de Spaanse tak. De huidige Grootmeester Francisco de Paula Joaquin Borbón y Hardenberg is benoemd in het najaar van 2017. Hij volgt daarmee zijn oom Don Carlos de Gereda, Marquis of Almazán (24 Januari 1947 – 29 Augustus 2017) op, die negen jaren leiding en voorbeeld aan de Orde heeft gegeven.

Don Francisco kan naast het Kapittel en de Coadjutor rekenen op de steun van zijn vader Grootmeester emeritus Francisco de Paula Enrique de Borbón y Escasany, Duke of Seville. Deze Don Francisco was Grootmeester in de periode 1959 – 1967 en 1973 – 1995.En net als zijn zoon nu opvolger van zijn vader Francisco de Paula Borbón y Borbón die grootmeester was sinds 1930.

 

 

De afgelopen 150 jaar hebben de Patriarchen van de Melkitische Katholieke Kerk gediend als Spirituele Beschermers van onze Orde.

Bisschop Joseph Absi is op 21 juni 2017 verkozen tot nieuwe patriarch van de Grieks-Melkitische katholieke Kerk. Hij volgt emeritus patriarch Grégoire III Laham op, die vorige maand op emeritaat ging. Hiermee komt Joseph Absi die na zijn benoeming de naam Youssef aanneemt, aan het hoofd ca. 1,6 miljoen Melkitische gelovigen wereldwijd. De keuze van de synode is op 22 juni 2017 bevestigd door Paus Franciscus.

Joseph Absi geboren op 20 juni 1946 in Damascus (Syrië) is in 1973 tot priester gewijd en werd aalmoezenier van de missiesociëteit van Sint-Paulus. In 2001 werd hij titulair aartsbisschop van Tarsus van de Grieks-melkiten en hulpbisschop in het melkitische patriarchaat van Antiochë.

Mgr. Absi is sinds 2001 voorzitter van de Syrische afdeling van Caritas International. Een organisatie met projecten in Damascus, Aleppo en Hassake.